O vodi je že toliko napisanega in povedanega, ampak še vedno menim, da se premalo zavedamo kako moč vode vpliva na naše počutje. Predvsem kako nas zdravi znotraj in poskrbi, da poteka v nas vse tako kot je potrebno. Pa seveda tudi navzven. Konec koncev če imamo v sebi dovolj tekočine in maše telo ni dehidrirano, imamo boljšo koncentracijo, lepšo kožo, lesk v očeh in splošno se počutimo dobro.

Sama prakticiram že zjutraj ko vstanem, da popijem kozarec vode. Ker pa mi samo njen okus tešče ne ustreza ji dodam rezino limone in list mete. Ki naredi vodo svežo in poživljajočo in seveda jo z lahkoto popijem.

Voda – bistra tekočina

Pred nedavnim sem v roke vzela knjigo od Minke Gantar; Ko imajo hormoni žur. In lahko rečem, da sem jo prebrala v enem kosu. In ko danes pišem ravno o vodi, ne morem mimo podatka, ki sem ga zasledila v knjigi. Koliko dni moramo piti to bistro tekočino, da se nam bo počutje izboljšalo. Pa jih bom kar citirala s knjige:

Visok krvni tlak: 30 dni
Gastritis: 10 dni
Diabetes: 30 dni
Zaprtje: 10 dni
Rak: 180 dni
Tuberkuloza: 90 dni

Sama sem nad podatki presenečena ampak lahko rečem, da sem si zadala, da bom mesec dni črtala sladkor iz svoje prehrane in popila vsak dan 2 litra vode. In ne boste verjeli resnično deluje. Predvsem je moje telo polno energije. Naj poudarim nisem telovadila ☺. In koža postaja gladka in lahko rečem da je moj videz bolj mladosten in sijoč. Tako, da bom nadaljevala. Splošno je meni ta avtorica zelo ljuba in rada jo gledam in berem. Ima v sebi nekakšen mir in globino predvsem pa je lepa. In ja po vsej verjetnosti se drži vseh teh pravil, ki jih je v knjigi objavila.

Preverite vaše dobro počutje

Lakota ni nujno lakota. Lahko je le potreba po vodi

No pa se vrnimo nazaj k vodi. Največkrat ljudje velikokrat zamenjamo lakoto z žejo. Ko menimo, da smo lačni je najbolje, da preden napademo hladilnik najprej popijemo kozarec vode in potem počakamo nekaj trenutkov. In šele nato posežemo po hrani. In upam si trditi, da bomo manj pojedli, kot bi, če ne bi popili vode prej.

In ne morem mimo dejstva, da če je prva stvar, ki jo zjutraj zaužijemo ko vstanemo, naj je tudi zadnja stvar preden gremo v posteljo.

Sedaj pa kakšno vodo je dobro piti tukaj se nekatere trditve zelo razlikujejo. Naj bi bilo pitje hladne vode šok za telo. In da telo porabi potem energijo za uravnavanje temperature le te in se ne osredotoča toliko na prebavo. Sama lahko rečem za sebe, da pijem v zimskem času vodo sobne temperature. Medtem ko pa je poletje mi zelo prija mrzla voda pa po pravi povem, da ji dodam še kakšno kocko ledu. In z rezinami limone in mete mi je njen okus resnično božanski.

Moč vode je velikokrat podcenjena. Zato pomislite na vodo, ko boste želeli poseči po kaki sladki pijači ali, lahko bi temu rekli največjem strupu med pijačami, alkoholu. 

Moč vode: balzam za srce

In za konec ne morem mimo podatka, ki sem ga zasledila na spletu. Da je voda balzam za srce. Naše srce potrebuje vodo. V študiji ameriškega inštituta za epidemiologijo so ugotovili, da pet kozarcev popite vode na dan zmanjša tveganje za smrt zaradi srčnega infarkta kar za 41 odstotkov. Primerjavo so naredili s tistimi, ki so na dan popili le dva kozarca vode.

Tako, da dragi moji za začetek, naj vaše jutro se začne s kozarcem vode in konča prav tako. In naredili ste že veliko za svoje telo. Če pa jo boste vnesli tudi tekom dneva, vam bo vaše telo hvaležno.

Seveda moram na koncu dopisati tudi to, da zgoraj napisano ni zdravstveni nasvet in ne predstavlja navodila zdravnika. Zato, če imate ali pa čutite, da bi lahko imeli kake težave, pojdite do zdravnika in vprašajte. To naj bo vaš prvi korak. Moč vode pa lahko začutite tudi kasneje oziroma celo življenje. Vse je odvisno od vas.