Ko nam nekako pade odpornost in se počutimo na dnu je čas za spremembo. Naše telo kliče po nečem novem ampak sami ne vemo kaj bi to lahko bilo. Po lastnih izkušnjah vem, da so prva pomoč za dvig energije in da nas malo postavi na mesto zeleni sveži kašasti sokovi. Da pa so boljšega okusa jim dodamo nekaj sadja. 

Je pa še ena sestavina, ki poskrbi za telo in duha in se ji bom naprej posvetila in to je spirulina. Zelena alga, ki ima veliko pozitivnih učinkov na telo. Najprej se mi je po uživanju te sestavine izboljšala koža. Ne bom se spuščala kaj vse ta alga vsebuje ampak bom podala zgolj svoje izkušnje, ki sem jih imela po uživanju le te. 

Ker pa spirulina sama po sebi mi ni bila užitna, da bi jo pila z vodo sem iskala s čim bi jo mešala, da bi mi šla tekoče po grlu. In ne boste verjeli odlično se poda če jo mešamo z stisnjenim sokom grenivke. Meni je najboljša rdeča grenivka. Vam pa ne svetujem, da jo mešate v blenderju grenivke ampak da jo stisnete na ožemalnik. Kajti belo meso da grenivki zelo grenak okus in potem po mešanju s spirulino ni tako okusno. 

Spirulina je pa tudi odlična maska za obraz. Zmešamo jo z polnomastno kislo smetano in jo nanesemo na obraz. In potem jo po nekaj minutnem delovanju enostavno speremo iz obraza. In naša koža je sijoča in sveža že po nekaj dnevni uporabi. Ko pa čakamo da prične maska za obraz delovati si lahko pripravimo tudi kopel za stopala. Vse premalo se jim posvečamo. Čeprav naše telo ves dan nosijo in bi si posledično zaslužila še dodatno skrb in nego. Sama prisegam na uporabo sode bikarbone. Sama imam posebno posodo ki jo uporabljam samo za kopel za stopala. Vanjo vlijem mlačno vodo in dodam nekaj čajnih žličk sode bikarbone. Dodam nekaj kapljic eteričnega olja bosvelije. In enkrat na teden pa stisnem vanjo še sok sveže stisnjene limone. Učinek vsega tega bo odstranil odmrle celice in stopalom dal posebno svežino. Po vsem tem pa si telo zmasiramo še z eteričnim oljem sivke. In lahko vam zagotovim, da vas bo čakal lep spanec. In naslednji dan boste pripravljeni na mirne izzive.

Če pa se vrnem nazaj na kašaste sokove je meni najljubša kombinacija: ohrovt, sok limone in jabolko. Seveda če nimam ohrovta lahko zamenjamo z listi mlade špinače ali pa čim podobnim. Veliko jih dodaja banano za sladkost. Ampak po svojih izkušnjah vam lahko rečem, da meni je osebno banana po mešanju z različnimi zlenimi sestavinami ali sadjem pustila težo v želodcu prav tako avokado. Zato avokado ali banano uporabljam kot samostojno jed. 

Tako da vsak dan po na tešče po 3 dcl  zelenega kašastega sokova ali pa spiruline z grenivko, vam lahko zagotovim, da se boste počutili bolje in nekako prerojeni. Lahko jih pijete izmenično en dan zeleni kašasti sok en dan pa sok spiruline. Odločitev je vaša.